03 maart 2022

EVEN VOORSTELLLEN....... KANDIDAAT 7; Laura de Rijk uit Leimuiden

Mijn naam is Laura de Rijk. Ik ben twintig jaar en woonachtig in Leimuiden. In het dagelijks leven ben ik student aan de Vrij Universiteit in Amsterdam. Ik studeer bestuurs- en organisatie wetenschappen. Ik leer bij deze studie veel wat ik ook kan toepassen in de lokale politiek in Kaag en Braasem. Ik zit in het bestuur van CDA Kaag en Braassem en heb me kandidaat gesteld om een volgende stap te zetten.

Waarom ik actief ben in de politiek? Door mijn moeder heb ik kennis mogen maken met de lokale politiek. Hierdoor ben ik zelf ook politiek actief geworden, omdat de lokale politiek me oprecht aangaat. Je denkt dat alles goed gaat, maar er zijn nog veel dingen die beter kunnen, eerlijker kunnen en vooral duidelijker kunnen.

Daarnaast ben ik van mening dat politiek onder jongeren meer moet gaan leven. Jongeren hebben amper door hoeveel invloed de lokale politiek heeft op hun dagelijks leven. Ik wil graag jongeren kennis laten maken met de politiek en laten zien dat het helemaal niet ‘saai’ is, maar juist interessant.

Ik wil mezelf hard maken voor het betaalbare starterswoningen, gelijke kansen voor iedereen in de gemeente en het sociaal domein in Kaag en Braasem.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.