14 september 2017

Werkbezoek CDA Zuid-Holland aan Groene Hart

Vrijdagmiddag 15 september gaat het CDA Zuid-Holland op werkbezoek in het Groene Hart. Er zullen tijdens dit werkbezoek meerdere lokale thema’s aan de orde komen, waaronder verkeersveiligheid, de energietransitie en het Perspectief Groene Hart. Verschillende lokale en regionale CDA-politici zijn aanwezig, waaronder de leden van Provinciale Staten, CDA-vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten en Zuid-Hollands CDA-Kamerlid Chris van Dam.

Het CDA Zuid-Holland gaat met regelmaat met een brede delegatie op bezoek in de provincie om zo de krachten te bundelen van CDA-politici op alle niveaus. Statenlid Marischa Kip: "Er spelen op dit moment veel onderwerpen in de regio. Met dit werkbezoek willen we met de mensen ter plaatse bespreken welke uitdagingen en knelpunten zij in de regio ervaren en waar we als provincie een helpende hand kunnen bieden."

Programma Groene Hart
Op vrijdagmiddag 15 september begint het werkbezoek met een bezoek aan de Nolina Kwekerijen in Woubrugge. De CDA’ers krijgen hier een rondleiding door het bedrijf, dat toonaangevend is in het telen van rozen. Verschillende onderwerpen komen daarbij aan bod: arbeidsmigranten, herstructureringen en de energietransitie.

Vervolgens vertrekt de delegatie naar de boerderij van Marjon Verkleij, fractievoorzitter van het CDA in Alphen aan den Rijn. Verkleij is al dertig jaar fulltime boerin. Op haar bedrijf zal gesproken worden over de agrarische visie, de Greenport Alphen aan den Rijn en het Perspectief Groene Hart.

De route naar de laatste locatie voert de CDA’ers langs een aantal opvallende verkeerssituaties in de regio, waaronder de N207 en N209, de Staande Mast Route en de Bodegravenboog. Na aankomst bij Ambachtelijk Gouda zal dan ook gesproken worden over verkeer en veiligheid. Daarnaast komen op deze bijzondere locatie, waar bezoekers een beeld krijgen van typische Goudse ambachten, ook recreatie en toerisme aan bod.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.