Karin van der Kaaden - van Klink

lijstduwer

Lijstduwer

Persoonlijk

Ik ben geboren op 5 februari 1962 onder de naam Van Klink (niet echt onbekend in De Veen). Maar pas op….. ik ben er één van een tweeling. Mocht u mij ergens anders tegenkomen, dan kan dat best mijn zusje wel eens zijn. Dit soort vergissingen zijn er wel vaker gemaakt. Daarnaast heb ik nog 5 broers en een zusje. René is al weer ruim 15 jaar mijn steun en toeverlaat en samen hebben wij een heerlijke behulpzame dochter Nathalie en een ondeugende ondernemend zoon Sebastiaan.

Opleiding/beroep
Van oorsprong ben ik onderwijzeres. Na de Havo heb ik de Pedagogische Academie gevolgd. Het werk lag in het onderwijs toen niet voor het oprapen en zo kwam ik bij de gemeente terecht. Eerst 3 maanden bij het archief, toen een half jaar deels op sociale zaken en deels bij burgerzaken. Daarna kwam ik in het personeelswerk terecht en heb daar ook een HBO-opleiding voor gevolgd. Na 5 jaar Alkemade en 5 jaar Lisse, heb ik bijna 15 jaar als personeels- en organisatieadviseur gewerkt bij de gemeente Ouder-Amstel. Sinds vorig jaar vervul ik deze functie bij de Brandweer Amsterdam.

Nevenactiviteiten
In een waterrijke omgeving trekt het water. Al vele jaren zeil ik met mijn man René op de Braassem. Fietsen hardlopen is mij ook niet vreemd. Daarnaast sta ik graag in de keuken. Ik heb veel jeugd- en jongerenwerk gedaan (Ranonkel, Op Blote Voetengroep, Kindernevendienst) en heb jarenlang in het bestuur van de Promotievereniging Alkemade gezeten en in de Gondelvaartcommissie.

Waarom CDA? Van mijn moeders (Zeeuwse) kant heb ik de politiek meegekregen, daar zijn er heel wat actief. Je dienstbaar opstellen is een belangrijke instelling die in ons katholieke gezin met de papleper is ingegoten. Ik vind het prettig om mee te kunnen praten over wat er in je omgeving gebeurt. Hier dan vervolgens vorm aan kunnen geven voor de toekomst en je kinderen, daar werk ik graag aan mee. Goed onderwijs vind ik dan ook van groot belang.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.