Informatieve raadssessie over herinrichting centrum

Op donderdag 10 september is vanaf 19.30 tot ca. 22.00 uur in de Burgerzaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over 'Voorlopig ontwerp en uitvoeringskrediet herinrichting centrum Katwijk aan Zee'.

Aanleiding voor de herinrichting van het centrum van Katwijk aan Zee is dat het gebied parkeervrij en autoluw wordt. Een belangrijk doel is verbetering van het woon-, winkel- en leefklimaat in het gebied. Het college is van mening dat met het voorlopig ontwerp aan de gestelde uitgangspunten zoals vergroening, meer verblijfsruimte en het leggen van prioriteit bij de voetganger is voldaan en vraagt de raad het voorlopig ontwerp vast te stellen en een uitvoeringskrediet van € 1.708.128 beschikbaar te stellen. De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het voorlopig ontwerp en nodigt daarom inwoners uit om hierover mee te praten.

Meepraten
Om een beeld te krijgen hoe de Katwijkse samenleving denkt over het voorlopig ontwerp vraagt de raad de inwoners hun kennis, ervaringen en opvattingen te delen in een informatieve sessie. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt.Wethouder Knape is als portefeuillehouder namens het college aanwezig om toelichting aan de raad te geven. De sessie biedt geen gelegenheid voor een discussie van insprekers met de collegeleden. De sessie biedt de mogelijkheid om met de raad in gesprek te gaan.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden via een mail naar [email protected] of telefonisch 071-406 53 02.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.