Informatieve raadssessie over Participatie en Bestuursstijl

Op donderdag 10 september is van 19.30 tot 21.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een informatieve sessie over Participatie en Bestuursstijl. In het coalitieakkoord is de ambitie uitgesproken om meer invulling te geven aan deelname van belanghebbenden in het maken van beleid. De gemeenteraad wil graag een brede discussie over de manier waarop belanghebbenden betrokken willen worden bij het maken van nieuw beleid en nodigt daarom alle inwoners uit om hierover mee te praten.

Meepraten
Belangrijkste onderwerp zijn de 10 spelregels voor participatie. Om een beeld te krijgen hoe de Katwijkse samenleving denkt over participatie en de manier waarop inwoners betrokken worden bij gemeentelijk beleid, vraagt de raad de inwoners hun kennis, ervaringen en opvattingen te delen in een informatieve sessie. De raadsleden stellen vragen en geven nog geen standpunt. Burgemeester Jos Wienen is als portefeuillehouder namens het college aanwezig om toelichting aan de raad te geven. De sessie biedt geen gelegenheid voor een discussie van insprekers met de burgemeester, maar biedt u de mogelijkheid om met de raad in gesprek te gaan.

Aanmelden
Aanmelden is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar [email protected] of tel. (071) 406 5302.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.