30 december 2016

Gemeente en ondernemershuis Katwijk ondertekenen overeenkomst

Wethouder Krijn van der Spijk en ondernemer Jan Remmelzwaal hebben op 30 december de uitvoeringsovereenkomst Ondernemershuis Katwijk ondertekend. Hiermee is de start van hetondernemershuis per 1 januari 2017 op bedrijventerrein Klei Oost officieel een feit. In de uitvoeringsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de activiteiten die het Ondernemershuis gaat uitvoeren in 2017.

Uitvoeringsovereenkomst

In de uitvoeringsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd op vier gebieden: starters en ondersteuning, bieden van een ontmoetingsplek, samenwerking met kennis en onderwijsinstellingen en het stimuleren en ondersteunen van innovatieve ondernemingen. De werking van de uitvoeringsovereenkomst wordt eind 2017 geëvalueerd.

Ondernemershuis Katwijk

Het ondernemershuis wordt een ontmoetingsplek voor (startende) ondernemers, netwerkorganisaties en de gemeente. In het ondernemershuis is aandacht voor de begeleiding en ondersteuning van (innovatieve) startendeondernemers. Hier kunnen (startende) ondernemers gebruik maken van een werkplek, werkruimte of spreekkamer en er worden netwerkevenementen, trainingen en workshops verzorgd.

Verbinden en re-integreren

Het ondernemershuis Katwijk speelt ook een rol in de samenwerking met bestaande kennis- en onderwijsinstellingen en realiseert een programma dat zorgt voor verbinding tussen het bedrijfsleven in Katwijk en de lokale en regionale onderwijs- en kennisinstellingen. Het ondernemershuis gaat aan de slag met re-integratie trajecten om mensen vanuit een uitkering terug te brengen naar betaald werk. Dit gebeurt in samenwerking met Service Punt Werk. In 2017 start in het ondernemershuis een pilot met het beschikbaar stellen van 12 werkervaringsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op de foto v.l.n.r.: (staand) Erik Don, Bart Hoenen, Robert van der Poel, Peter Jongejan en Mikel de Jong, (zittend) Jan Remmelzwaal en wethouder Krijn van der Spijk

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.