18 februari 2017

CDA zet vrijwilligers Rijnsburgse Boys in het zonnetje

Het CDA is trots op alle geweldige vrijwilligers die zich inzetten voor hun buurt of vereniging. Daarom hebben Krijn van der Spijk (CDA-wethouder) en Julius Terpstra (kandidaat Tweede Kamerlid, plek 23) Valentijnsdag benut om taart aan te bieden aan vrijwilligers bij Rijnsburgse Boys: "Wie bij Rijnsburgse Boys binnen loopt wordt opgevangen door toegewijde vrijwilligers. We kunnen niet meer zonder! Het CDA wil deze vrijwilligers dan ook graag in het zonnetje zetten, als blijk van waardering en om te laten zie dat we achter hun geweldige inzet staan."

Vrijwilligers vervullen verschillende rollen. Ze staan klaar om mensen welkom te heten, maken kleedkamers schoon en springen bij waar nodig. Ook de extra aandacht die de voetballers krijgen, is van grote waarde. Het CDA koestert deze inzet van vrijwilligers en wil dat mensen beter in de gelegenheid gesteld worden om een waardevolle rol in de sport te vervullen.

CDA-kandidaat Julius Terpstra: "Een van de pijlers van ons verkiezingsprogramma is Zorg voor elkaar. Het CDA wil vrijwilligers meer waardering geven, bijvoorbeeld door werkzoekenden boven de zestig een vrijstelling te geven van de sollicitatieplicht als zij zich inzetten voor hun omgeving."

Valentijnsactie
Het is inmiddels een goede traditie geworden voor het CDA om op Valentijnsdag vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De dag van de liefde biedt een mooie gelegenheid voor het extra uitspreken van onze waardering naar elkaar. Op Valentijnsdag 2017 hebben de Zuid-Hollandse CDA-kandidaten voor de Tweede Kamer vrijwilligers in het zonnetje gezet. In heel Zuid-Holland brachten kandidaten taarten naar vrijwilligers in samenwerking met gemeentelijke CDA-afdelingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.