09 februari 2017

Irene van der Plas uit bezorgdheid over ingrijpende reorganisatie Dunea

Raadslid Irene van der Plas heeft afgelopen donderdag in de gemeenteraadsvergadering vragen gesteld aan het college over de ingrijpende reorganisatie die gaande is bij Dunea. Dit naar aanleiding van een brief die de CDA-fractie ontving en waaruit nogal wat onrust sprak. Zo zouden er bij Dunea 60 man naar huis worden gestuurd, plus 100 man inhuur en veel leidinggevende functies zouden verdwijnen. Ook werden er zorgen uitgesproken over de stabiliteit van de drinkwaterlevering en de kwaliteit van het drinkwater.

Van der Plas gaf aan dat de gemeente Katwijk medeaandeelhouder is van Dunea en wilde graag antwoord op de volgende vragen: 1. Hoe wordt de gemeente geïnformeerd over de ontwikkelingen rond deze organisatie? 2. Kan de gemeente extra alert zijn op de eventuele risico's voor de 1,3 miljoen klanten van Dunea wat betreft de continuïteit van de drinkwaterlevering en de kwaliteit? "We zitten niet te wachten op zo'n toestand als bij de Belastingdienst", aldus Irene van der Plas.

Wethouder Krijn van der Spijk zegde toe actief te informeren bij Dunea over de reorganisatie en de gevolgen voor de bedrijfsvoering en de positie van de werknemers en de gemeenteraad hier schriftelijk over te informeren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.