02 februari 2021

Pak overlast Andreasplein aan

CDA-woordvoerder veiligheid Dick Oudwater stelde een paar weken terug vragen aan het college over de toenemende klachten over overlast en schade door hangjongeren, met name rond het Andreasplein. De antwoorden kwamen vandaag binnen met een paar opvallende conclusies:

1. Jongeren vervelen zich mogelijk door de aangescherpte coronamaatregelen en vinden dat een reden om overlast te veroorzaken. Tegelijkertijd vinden sommige jongeren het ook interessant om het kat en muisspel aan te gaan met handhavers.
2. De politie is al bij 30 ouders persoonlijk op bezoek geweest om over het gedrag van hun kind te praten. Ook belt de politie direct met ouders als hun kind betrokken is bij een overlast incident op en rondom het Andreasplein. Tijdens deze gesprekken gebeurt het helaas vaak dat ouders in discussie treden en dat volgens hen het gedrag en overlast van hun kinderen wel meevalt.
3. De burgemeester overweegt de mogelijkheden om cameratoezicht in te stellen. Hier wordt een besluit voor voorbereid.

Verantwoordelijkheid nemen
Dick Oudwater: "Goed dat de politie hier bovenop zit en de burgemeester cameratoezicht overweegt. De overlast in het gebied rondom het Andreasplein moet gewoon stoppen. Het kan niet zo zijn dat bewoners hier met angst en beven wonen. En tevens is dit een oproep aan iedereen: neem allemaal je verantwoordelijkheid en laten we het een beetje leuk houden met elkaar in Katwijk."

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.