30 augustus 2017

CDA deelt vrijwilligersboeketten uit

Op de foto: rechts de heer Leen van der Plas van de Algemene Ouderen Bond Katwijk, midden mevrouw Van der Plas en links fractievoorzitter Jonathan Weegink.

"Welke vrijwilliger verdient een fraai boeket?", was dinsdag dé vraag in de CDA-kraam tijdens de Vrijwilligersmarkt op het Andreasplein.

Uit de doos vol namen van mensen die zich op allerlei manieren actief inzetten voor de Katwijkse samenleving, trok fractievoorzitter Jonathan Weegink aan het eind van de dag 'twee winnaars'. Bij de heer Leen van der Plas, voorzitter van de Algemene Ouderen Bond Katwijk (AOBK Katwijk) die activiteiten voor ouderen organiseert vanuit de Zwanenburg, werd een bos bloemen afgeleverd. CDA-raadslid Irene van der Plas overhandigde mevrouw Wil de Mol, vrijwilligster bij het Rode Kruis Katwijk en "altijd in de weer voor alles en iedereen", een mooie ruiker.

Het vrijwilligersleven is voor Katwijk van onschatbare waarde, benadrukt Jonathan Weegink nog eens. "Als je nagaat dat er in onze gemeente bijna 400 organisaties werken met vrijwilligers en 20.000 mensen op een of andere manier actief zijn als vrijwilliger, dan is dat echt uniek en iets om trots op te zijn. Vrijwilligers vormen het cement van de samenleving. Het CDA zet zich ervoor in dat vrijwilligers worden gewaardeerd en ondersteund." 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.