29 november 2022

CDA: in 2023 bewaakte fietsenstalling op de Boulevard

Het Katwijkse CDA pleit opnieuw voor een bewaakte fietsenstalling op de Boulevard. Raadslid Dick Oudwater: “Ook de afgelopen zomer zijn er wéér heel veel fietsen gestolen op de Katwijkse Boulevard. We hoorden schokkende cijfers van de politiechef. Ben je lekker een dag naar het strand geweest en dan is je fiets weg. Daar sta je dan.” Op aandringen van het raadslid is er al extra toezicht gehouden. Ook zijn er de nodige fietsendieven opgepakt door de politie. “Maar dit is niet genoeg gezien de explosie aan diefstallen,” vindt Oudwater.

“Alleen een bewaakte stalling biedt zekerheid dat je kostbare fiets er aan het einde van de dag nog staat. Helaas is dat de realiteit.”

Fietsendiefstal groot probleem in Katwijk
Al vaker heeft het CDA aangedrongen op een bewaakte stalling. Tot voor kort leek dit steeds niet haalbaar. Onlangs had de burgemeester echter nieuws. Halverwege volgend jaar wil hij met een voorstel komen voor een bewaakte fietsenstalling. “Goed nieuws natuurlijk,” maar Dick Oudwater is nog niet tevreden. “Het college wil de bewaakte stalling pas in 2024 realiseren. Dat is natuurlijk een jaar te laat! We kunnen niet nog een jaar zonder.” Het raadslid dringt er bij het college op aan om eerder met een voorstel te komen zodat er al in 2023 een bewaakte fietsenstalling komt in Katwijk aan Zee.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.