12 maart 2018

"Opknappen Hoftuinplein hard nodig"

Het Hoftuinplein moet nodig worden opgeknapt worden, dat vindt kandidaat-raadslid Barend Tensen van het CDA. Afgelopen donderdag zou de gemeenteraad spreken over het ontwerp maar deze bespreking werd uitgesteld. "Helaas zijn de winkeliers en de Oranjevereniging het nog niet eens over de herinrichting," vindt Tensen. "Voor het CDA is het duidelijk dat het Hoftuinplein een belangrijke plek in Rijnsburg is waar we onze dorpsfeesten moet kunnen blijven vieren." De nieuwe promenade tussen de Anjelierenstraat en de HEMA vindt de CDA'er een aanwinst voor het centrum. Ook wordt er veel groen geplant waardoor het plein een mooie en rustieke uitstraling krijgt.

Het hele winkel- en woongebied In de Hoftuin wordt opgeknapt om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken. Veel Rijnsburgers gaan voor de dagelijkse boodschappen naar In de Hoftuin óf naar De Remise. Voor het CDA is er voor beide centra plaats in ons dorp. Tensen: "Het CDA wil dat het in allebei de centra plezierig winkelen is. Dat doen we dus door te investeren in de buitenruimte en bij leegstand op zoek te gaan naar (startende) ondernemers met een aantrekkelijk aanbod."

Aantrekkelijker Dorpshuisplein Valkenburg
Ook in Valkenburg gaat de schop in de grond: het plein voor het Dorpshuis wordt aangepakt. CDA-raadslid Lisette van der Maden vindt het een goede zaak dat de gemeenteraad hiervoor geld uittrekt. "Het Dorpshuis is een prachtige voorziening geworden maar het plein ervoor is vooral een kaal parkeerterrein. Met dit plan komt er meer groen, meer ruimte om fietsen te stallen en een terrasje buiten," vertelt Van der Maden. Ook het rijke Romeinse verleden van Valkenburg wordt zichtbaar gemaakt in de nieuwe inrichting. Het CDA koestert de dorpse identiteit van Valkenburg. Met gerichte investeringen kunnen we het hart van Valkenburg verder versterken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.