16 oktober 2017

Herinrichting Rijnstraat en Turfmarkt nu echt in 2018 starten

De Rijnstraat en Turfmarkt in Katwijk aan den Rijn worden nog in 2018 heringericht. Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de CDA-fractie. Onlangs organiseerde het CDA een tafelgesprek in de Roskam over de wegen in Katwijk Binnen. Toen bleek dat het voor de bewoners onduidelijk was wanneer het werk gaat beginnen.

CDA-raadslid Adger van Helden:
"De Rijnstraat en in het bijzonder het stuk bij de Turfmarkt en Van Egmondstraat is erg onveilig, vooral voor fietsers. We wachten al lang op een veiliger inrichting en het CDA wil daar nu echt vaart mee maken."

Turfmarkt gelijktijdig heringericht
De Turfmarkt zal tegelijkertijd met de Rijnstraat opgeknapt worden, zo meldt het college in de antwoorden aan de CDA-fractie. "Het plein kan veel prettiger worden om te verblijven," vindt Van Helden. "Ook moet er betere ruimte komen om fietsen te parkeren." Voor het CDA is het vanzelfsprekend dat de omwonenden intensief betrokken worden bij het ontwerp.

Dinsdagavond 24 oktober is er een informatieavond (hier meer info). Het college hoopt in mei 2018 met de uitvoering te starten. Oplevering van het werk staat gepland voor december 2018. Intussen wordt nog onderzoek gedaan naar een aanpak van de knelpunten in de Molentuinweg.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.