16 juni 2022

Motie over huisvesting Voedselbank aangenomen

CDA-er Dick Oudwater diende 16 juni, samen met PvdA Katwijk, in de gemeenteraad een motie in om aandacht te vragen voor de huisvesting van de Voedselbank Katwijk. In de motie werd gevraagd om de huurovereenkomst van het gebouw van de Voedselbank met minimaal vijf jaar te verlengen. De motie werd met brede steun aangenomen!

Enkele weken geleden bracht een delegatie van de gemeenteraad een bezoek aan de Voedselbank Katwijk. De Voedselbank is sinds 2020 gevestigd in de voormalige school de Dubbelburg in Rijnsburg en er waren zorgen over de huurovereenkomst van het gebouw die per 2025 afloopt. Het CDA vindt dat deze organisatie zich de komende jaren niet moet bezighouden met het vinden van een nieuwe locatie, maar met het bieden van hulp aan mensen die het nodig hebben.

“Wat mij betreft een mooi resultaat en een grote steun voor deze organisatie met tachtig vrijwilligers”, aldus Dick Oudwater. 'Helaas' is de Voedselbank Katwijk nog steeds hard nodig en levert een grote maatschappelijke waarde in onze gemeente. Wekelijks worden 500 inwoners voorzien van een voedsel- en verzorgingspakket, er is een kapper waar kappers uit Katwijk gratis een knipbeurt verzorgen en er voor de kinderen een waar feestje van maken maar er is ook een 2e hands kledingwinkel, er is aandacht voor de verjaardagen en er wordt een jaarlijks uitje verzorgd voor kinderen. Ook is er een ombudsfunctie waar inwoners worden doorverwezen naar aanvullende hulp op allerlei fronten.

Goed nieuws voor Voedselbank Katwijk en een hart onder de riem: er wordt alles aan gedaan om ze op hun plekkie in Rijnsburg te houden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.