06 maart 2021

Werkbezoek Van Rhijn Bouw

Altijd goed om even bij te praten, of in dit geval: kennis te maken. De directie van het familiebedrijf heeft sinds januari het stokje overgedragen aan een nieuwe generatie. Katwijks Tweede Kamerkandidaat (nr. 55) Barend Tensen ging langs en sprak uitvoerig met nieuwe directieleden Helmut Schwaneberg en Jaap van Rhijn en oud directielid Jan van Duijn.

Over de samenwerking met de gemeente bij de voorbereiding van bouwprojecten en nieuwe initiatieven, zoals het ID-college waar de ontmoeting plaatsvond. In de toekomst wil Van Rhijn Bouw BV in dit gebouw en eromheen 170 appartementen bouwen waarvan een groot deel in het sociale en middensegment. “Denken vanuit mogelijkheden, in plaats van onmogelijkheden”, lijkt het motto van de heren, die vol energie de uitdagingen op de woningmarkt aangaan.

"Nuttig werkbezoek!", aldus Barend. "Voor m'n gemeenteraadswerk als woordvoerder wonen en om de woonplannen van het CDA te bespreken met ervaren en enthousiaste professionals." Het CDA wil in tien jaar tijd een miljoen nieuwe betaalbare woningen bouwen, waarbij een kwart wordt gereserveerd voor jongeren en starters. Alle oplossingen zijn hierbij denkbaar, zoals veranderen naar woonfunctie van kantoor- en bedrijfspanden. #NuDoorpakken!

Lees meer over de woonplannen van het CDA:
https://www.cda.nl/bouwen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.