06 oktober 2017

Wethouder Van der Spijk opent bikepark De Goerie

Het leven van een wethouder gaat soms over houten vlonders. CDA-wethouder Krijn van der Spijk trok vrijdagmiddag zijn wielerpakje aan om de officiële opening van het Bikepark De Goerie te verrichten. Op openbare en gemeentegrond gelegen en een prachtige toevoeging aan het sportpark van de IJsclub Voorwaarts Katwijk.

De ongeveer 700 meter lange baan is eigenlijk een jeugdbaan maar menig volwassen biker heeft er ook nog een pittige kluif aan. Voorzitter Dick van der Plas vertelde in zijn toespraakje dat de IJsclub in januari 125 jaar geleden is opgericht. "En dan is deze mountainbikebaan een mooi geschenk van ons aan de gemeente Katwijk." Wethouder Van der Spijk bracht nog eens de zwaluwen, o nee, buizerds in herinnering die een mountainbikeparcours op voormalig vliegveld Valkenburg in de weg stonden.

Eind goed al goed bij de opening van deze mooie baan rond de Goerie. Onder een ballonnenboog en met een reuzenschaar in de hand werd door de wethouder van sport het lint doorgeknipt. Iedereen van harte gefeliciteerd met dit parcours. En nu fietsen maar....

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.