Bas Drinkwaard

raadslid

Persoonlijk:
In 1957 ben ik in Sliedrecht geboren. Toen ik 2 jaar was verhuisde ons gezin naar Katwijk omdat mijn vader als leraar aan de slag ging bij de Technische School (het huidige Andreas College). Hoewel ik dus van geboorte geen echte Katwijker ben, voel ik mij zeer verbonden met Katwijk en ben ik trots om in deze mooie gemeente te wonen en werken. Margreet en ik zijn de trotse ouders van 2 dochters die inmiddels beiden "de deur uit zijn". Omdat ze ook in de winkel werken zien wij ze echter nog iedere dag. Wij kerken in de Dorpskerk in Katwijk aan den Rijn. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke volleyballer en een recreatieve tennisser. Daarnaast ben ik een grote fan van v.v. Quick Boys.

Politieke drijfveer:
Mede door de invloed van mijn werk ben ik al jaren zeer geboeid in de lokale politiek. Daarbij ligt de nadruk natuurlijk op een gezond financieel beleid en een doelmatig en effectief financieel beheer. Aansluitend hierop zal ik ook de ambitie voor een slankere ambtelijke organisatie met een nog betere dienstverlening met belangstelling en enthousiasme volgen en waar mogelijk dit ook ondersteunen. Vanuit mijn achtergrond zal ik mij ook sterk maken voor de belangen van de Katwijkse ondernemers, in het bijzonder voor die van de winkeliers. De gemeente Katwijk kan immers niet zonder goed functionerende, aantrekkelijke winkelcentra. Zo zal ik mij sterk maken voor een snelle en succesvolle implementatie van alle onderdelen van het Masterplan Katwijk aan Zee. Ik zal ook mijn best doen om alle mogelijkheden die een gemeente heeft in te zetten om de huidige leegstand in de Hoftuin in Rijnsburg te bestrijden. Verder zal ik mij inzetten voor een vereenvoudiging van regels en procedures voor de ondernemer.

Beroep:
Vanaf begin 1982 tot bijna eind 1982 ben ik werkzaam geweest bij accountants- en advieskantoor Deloitte en haar rechtsvoorgangers in de publieke sectorpraktijk. Naast de jaarrekeningcontrole van instellingen in de hele publieke sector, lag mijn specialisatie op het terrein van de advisering van gemeenten. Vanaf 1990 had ik bij Deloitte de functie van senior-manager. Daarvoor was ik bijna 7 jaar werkzaam bij Ernst & Young Accountants te Den Haag. Vanaf eind november 2012 ondersteun ik de bedrijfsvoering van 2 damesmodezaken in de Princestraat in Katwijk aan Zee.

Nevenactiviteiten:
Penningmeester van stichting Katwijker Motor ("de Wilhelmina").

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.