Janneke van Kruistum - Belo

Raadslid

Persoonlijk:
In 1978 ben ik geboren te Rotterdam en opgegroeid in het Nederlandse deel van de Molukse wijk te Capelle aan den IJssel. Na mijn studie geneeskunde heb ik in de 'prachtwijken' Pendrecht en het Nieuwe Westen te Rotterdam gewoond, beiden gekenmerkt door een enorme culturele diversiteit en het voorkomen van forse sociale problematiek. Sinds mijn huwelijk in 2006 woon ik in Katwijk aan Zee en kerken we in de Ontmoetingskerk te Katwijk a/d Rijn. In onze spaarzame vrije tijd bezoeken we steden en wandelen/fietsen we grote afstanden.

Politieke drijfveer:
Sinds jaren ben ik geïnteresseerd in zowel de landelijke als lokale politiek, specifiek als het gaat om het beleid betreffende de gezondheidszorg. Als inwoner van en huisarts in Katwijk heb ik de afgelopen jaren een goed beeld gekregen van de Katwijkse samenleving in haar volle omvang en de Katwijkse politiek nauw gevolgd. Met name de toekomstige decentralisaties van de jeugdzorg, participatiewet en WMO maar ook de wijziging naar de basis GGZ hebben mijn bijzondere aandacht. Daarom hoefde ik niet lang na te denken toen het CDA mij benaderde met de vraag mij kandidaat te stellen voor het raadslidmaatschap. De komende raadsperiode wil ik mij inzetten voor een goede uitkomst van deze decentralisaties en mij hard maken dat deze niet ten koste gaan van de meest kwetsbare inwoners van onze gemeente Katwijk.

Beroep:
Vanaf 2007 werkzaam als huisarts in de huisartsenpraktijk van HJ van Duijn te Katwijk a/d Rijn. Tevens werkzaam als co├Ârdinator eerstelijns netwerken en senior wetenschappelijk onderzoeker bij de afdeling Public Health en Eerstelijns Geneeskunde van het LUMC te Leiden.

Nevenactiviteiten:
Lid van de Raden van Toezicht van Stichting Zorg op Noord te Rotterdam en Stichting Lijn1 Haaglanden te Voorburg. Daarnaast lid van de Verenigingsraad en de Autorisatiecommissie van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.