Jonathan de Mooij

Geboren in 1986 en woonachtig in Rijnsburg.

Opleiding:
Ik heb twee opleidingen aan de TU Delft afgerond: duurzame energie (Sustainable Energy Technology) en bestuurskunde (Management of Technology).

Beroep:
Ik werk nu ruim 1 jaar voor Jacobs Engineering in Leiden. Jacobs is een internationaal bedrijf met vestigingen over de hele wereld dat zich bezig houd met engineering, architectuur en bouw. Jacobs heeft ruim 60.000 werknemers.

Persoonlijk:
Bijna mijn hele leven heb ik in Rijnsburg gewoond, alleen tijdens een deel van mijn studie heb ik in Leiden gewoond. Ik heb ruim 5 jaar in de Rabobank Jongerenraad gezeten, tot begin 2013 toen de Rabobank stopte met de jongerenraad. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, onder andere banen zwemmen in het Aquamar.

Politieke drijfveer:
Sinds jaren ben ik ge├»nteresseerd in zowel de landelijke als lokale politiek; deze intresse is gekomen in de tijd dat mijn vader raadslid en wethouder was. Tijdens mijn studietijd heb ik in een aantal bestuurlijke activiteiten verricht en wil mij nu gaan inzetten voor het CDA in de lokale politiek. Het CDA is een brede partij die bij Katwijk hoort. Het CDA is al jaren een stabiele factor in de lokale politiek en heeft daardoor de kennis en ervaring in huis om Katwijk de komende raadsperiode weer goed te besturen. Ik wil mij inzetten voor de jongeren en het duurzaamheidvraagstuk in de 3 dorpen die Katwijk rijk is.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.