Krijn van der Spijk

wethouder

Wethouder en eerste loco-burgemeester, verantwoordelijk voor: 

economiefinanciƫngrondexploitatieHRM, organisatie en facilitaire zakenorganisatie parkeerbeheersportvastgoedwonenProjecten: De Coligny, De Horn, Havengebied-fase 2, Havengebied-fase 3b, Huisvesting ambtelijke organisatie, Klei-Oost Zuid, Kustwerk (inclusief parkeergarage), Park Rijnsoever fase 1 + 2 (Rijnsoever Noord), Park Rijnsoever (Rijnsoever Noord) fase 3A, Sport op de stort, 't Duyfrak en Meer, Zwembad Aquamar


Geboren in 1960, woonachtig in Rijnsburg, getrouwd met Carin en vader van 3 fantastische kinderen en inmiddels een trotse opa.


Opleiding: VWO / HEAO Accountant-Administratieconsulent (AA)

Persoonlijk:
Na een geweldige schooltijd in Leiden ben ik in Den Haag gaan studeren voor accountant. In 1983 heb ik mijn diploma behaald en ben ik gaan werken op mijn stageadres in Hazerswoude; Bouwer & Officier Accountants waar ik inmiddels als meer dan 30 jaar werkzaam ben. Naast mijn werk als accountant ben ik al vroeg in diverse bestuursfuncties gerold. Disco Go Go, CDA Rijnsburg, en Rijnsburgse Boys. Ik kom uit een ondernemende familie en het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en zo heb ik ook financiƫle betrokkenheid bij enkele horeca ondernemingen in de regio. Al met al een druk bezet leven waarin het CDA en Rijnsburgse Boys een prominente plaats innemen maar mijn gezin me het meest aan het hart ligt.

Politieke drijfveer:
Ik mocht in 1978 op mijn verjaardag voor het eerst stemmen. Van huis uit was dat ARP maar in 1978 werd dat CDA. Omdat de beste stuurlui vaak aan wal staan ben ik via het jeugdwerk politiek betrokken geraakt. In 1989 werd ik bestuurslid van het CDA Rijnsburg. Wat mij het meest aantrekt in het CDA is dat het een politieke partij is die midden in de samenleving staat. Wel Christelijk met het Evangelie als grondslag maar ook oog voor de samenleving waar kerk en geloof een steeds mindere rol spelen. En een partij die altijd bereid is bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Een partij die luistert naar wat er leeft in de samenleving en waar de beste stuurlui in het college gaan zitten. Bij zo'n partij voel ik me al jaren thuis, oog voor elkaar en normen en waarden die een maatschappij overeind houden.

Na een lange periode als bestuurslid en voorzitter van de plaatselijke afdeling kwam ik van 1997-2002 in de Raad van Rijnsburg. Na de fusie in 2006 met Katwijk rolde ik vanaf plaats 19 zomaar de Katwijkse Raad in. Als raadslid was mijn voornaamste werkterrein het financiĆ«le wel en wee van de gemeente. Met gepaste trost mogen we best zeggen dat we de zaak in Katwijk financieel goed op orde hebben. Begin 2016 werd ik door de CDA-fractie voorgedragen als wethouder. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.