Thema 1. Krimpen hoort bij de stad en bij de polder

Krimpen aan den IJssel verenigt de metropool Rotterdam-Den Haag met de Krimpenerwaard.

De stad en de polder vormen samen de identiteit van Krimpen. Het CDA ziet voor Krimpen een meerwaarde als verbindende en stimulerende factor tussen de gemeente Krimpenerwaard en de metropoolregio. 

Krimpen heeft een unieke positie tussen de stad en polder en moet deze behouden 

Wij zijn trots op de unieke positie van Krimpen aan den IJssel. Enerzijds zijn we een rustig dorp, liggend in de groene polder, met het mooie polderlandschap bekend als ontspanningsregio en anderzijds zijn we in een half uur in het economische  en culturele hart van de stad Rotterdam om te werken of onze vrije tijd door te brengen. Deze unieke positie moet bewaard blijven.

Vol inzetten op de strategische visie Krimpenerwaard 

Het CDA vindt het noodzakelijk samen te werken met inwoners en andere overheden om een levendige gemeente in een groene polder te behouden.Het in 2017 aan de twee gemeenten gepresenteerde rapport “ Visie op de Krimpenerwaard” biedt een mooie kans om dit ook echt op te pakken. Het geeft een inzicht in de mogelijke keuzes die in de toekomst gemaakt moeten worden om de Krimpenerwaard vitaal te houden en in kansen die er zijn voor ons gebied.Met dit rapport in de hand kunnen we oplossingen voor onze vraagstukken op het gebied van mobiliteit, beschikbare en betaalbare woningen en duurzaamheid dichterbij brengen.

We benutten ook onze samenwerking met de metropoolregio

We moeten niet alleen naar de polder kijken maar ook naar de stad. We werken actief samen in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. In de metropoolregio ligt onze werkgelegenheid en worden de plannen voor onze bereikbaarheid in belangrijke mate gemaakt en gefinancierd. Daar moeten we dus bij zijn!Ook werken we op diverse vlakken samen met Capelle a/d IJssel. Niet om op termijn te fuseren maar om te zorgen dat we in Krimpen een kleine maar effectieve organisatie kunnen hebben. Het CDA is voor deze vormen van samenwerking mits we onze onafhankelijke positie bewaken en behouden!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.