31 mei 2018

Behoud Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Het Zilvermuseum in Schoonhoven verkeert in financiële problemen. Het museum heeft daarom een brandbrief gestuurd naar de gemeente. De gemeenteraad is hier een aantal maanden geleden van op de hoogte gebracht en heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de toekomst en de oorzaken van het financiële probleem. 

Het college heeft de gemeenteraad een voorstel gedaan om het museum de komende twee jaar financieel extra te ondersteunen. Het CDA Krimpenerwaard staat positief tegenover dit voorstel en daarmee in het bijzonder het behouden van het museum voor Schoonhoven en de Krimpenerwaard.

Over de oorzaken van de acute noodsituatie zal in de commissie en raad verder gesproken moeten worden. Wat het CDA betreft zal hierbij nadrukkelijk het negeren van de verschillende afgegeven noodsignalen door het museum aan het college bij worden betrokken. Het is het CDA bekend dat eerdere verzoeken tot extra ondersteuning zijn afgewezen op basis van de nullijn (ook geen inflatiecorrectie) op subsidieaanvragen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.