13 januari 2020

CDA uit zorgen over lage notering MKB-vriendelijkste gemeente

De tevredenheid over het niveau van de gemeentelijke dienstverlening aan het bedrijfsleven in de Krimpenerwaard is gedaald naar een dieptepunt. Dit is de constatering op basis van de meest recente rapportage van MKB Nederland.

Uit deze rapportage blijkt dat de Krimpenerwaard is gezakt naar de 248e plaats, met een score van 6,4. Bij de start van onze gemeente in 2015 stond onze gemeente nog op de 137e plaats. Ter illustratie: de voormalige gemeente Bergambacht kreeg in 2011 en 2013 de nummer 1-positie met een gemiddelde score van 8,6. In 2015 gaf het college aan dat zij verheugd waren om te constateren dat er een fraaie basis was gelegd voor de toekomst. Deze toekomst stond in het coalitieprogramma gedefinieerd met de doelstelling om te gaan voor een topnotering op deze belangrijke MKB-lijst. 

De dienstverlening van de gemeente aan onze ondernemers gaat dus snel achteruit sinds de vorming van de gemeente Krimpenerwaard. Voor het CDA Krimpenerwaard is dit onacceptabel. Onze fractie zal in de commissievergadering van 14 januari hiervoor aandacht vragen en het college concreet de opdracht geven om het tij te keren. Onze ondernemers verdienen namelijk een uitstekende dienstverlening van onze gemeente!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.