16 februari 2018

College is niet van plan zich in te zetten voor lokale ondernemers

Naar aanleiding van de recente aanbesteding van het onderdeel maaien van het groenonderhoud, waarbij de gemeente opnieuw alle lokale ondernemers heeft gepasseerd, heeft het CDA vragen gesteld.

In de gemeenteraad heeft een meerderheid van de partijen de wens geuit om, waar mogelijk, ondernemers uit de Krimpenerwaard een kans te geven mee te dingen naar opdrachten van de gemeente. Het CDA stelde onder meer de vraag of het college bereid is meer in te zetten op het inschakelen van lokale ondernemers bij het geven van opdrachten. Het antwoord daarop was:

"Groenonderhoud besteden we aan volgens het inkoopbeleid van de gemeente. Het college zal daarbij diverse afwegingen maken over de wijze waarop zij de opdracht in de markt zet."

Geen woord dus over de inzet van lokale ondernemers. Wij vinden dit een uiterst teleurstellend antwoord. We moeten concluderen dat het college niet bereid is deze wens van de raad in te willigen en gewoon zal doorgaan met het onnodig buitenspel zetten de ondernemers uit de Krimpenerwaard.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.