14 maart 2022

Elfkernentocht: CDA aanwezig in alle kernen én alle 870(!) straten

Het is ons gelukt om de laatste zaterdag voor de verkiezingen CDA zichtbaar te maken in de héle Krimpenerwaard. Kandidaat Bas Belder fietste door de elf kernen én door alle 870 (!) straten van de Krimpenerwaard. Goed voor een fietstocht van 215 kilometer. Maar daar bleef het niet bij, want in iedere plaats werd er door veel aanwezige CDA-vrijwilligers campagne gevoerd. 

Een verslag van deze geslaagde campagnedag:
’s Ochtends om 6 uur verzorgt lijsttrekker Irma Bultman het startschot in Berkenwoude. Van daaruit vertrekt Bas voor zijn fietstocht die de hele dag zal duren. Bij de stempelpost in Gouderak zet lokale kandidaat Rianne de Groot nog voor zonsopkomst de eerste stempel. In Haastrecht is deze eer voor oud-raadslid en Haastrechter Jan de Goeij. Hier wordt gesproken met de supermarktklanten die om stipt 8 uur boodschappen komen doen. Vervolgens trekt de CDA-stoet verder naar Stolwijk, waar vertrekkend raadslid Kees Larooij stempelt. In Vlist is er tijd voor koffie in de Vlisterstee, waar ondernemer Robèr Smith stempel 4 voor zijn rekening neemt. 

Schoonhoven is voor Bas de grootste uitdaging. Alle drukke straten en kleine steegjes moeten aan elkaar worden gefietst. Dat trekt veel bekijks, bijvoorbeeld van burgemeester Paans die Bas vanuit zijn auto ziet fietsen en alles over de uitdaging wil weten. De stempel wordt gezet door jongerenkandidaat Nils Verheuvel uit Schoonhoven. De tocht gaat verder over de dijk naar Ammerstol, waar Gerrit Tuls al staat te wachten om te stempelen. 

Op de Dijklaan in Bergambacht staat oud-fractievoorzitter Jan Dekker klaar om Bas te begeleiden naar de studio van RTV Krimpenerwaard. Hier ‘breekt’ het CDA in de live-uitzending van het radioprogramma. (terug te luisteren via: https://www.rtvkrimpenerwaard.com/uitzendinggemist/radio/program.php?programid=153, zaterdag 14.00 uur, vanaf minuut 18:44)

In het centrum van Bergambacht is dan al een groot CDA-team bezig om zo veel mogelijke mensen te overtuigen om op het CDA te stemmen. Na Bergambacht volgt de stempelpost in Lekkerkerk, met lokale kandidaat Suzanne Lebbink als stempelaar. In Krimpen aan de Lek is deze eer voor Teun Rook, nr. 19 op de lijst. 

Eenmaal in Ouderkerk aan den IJssel aangekomen is het al donker én tijd om wat calorieën bij te tanken. Ouderkerker Marc Advocaat, nummer 2 op de lijst, reist al de hele dag mee en zet de een-na-laatste stempel. Het is kwart over 8 als Bas de Elfkernentocht voltooit in zijn woonplaats Berkenwoude. Hier krijgt hij zijn laatste stempel, uiteraard van lijsttrekker Irma Bultman. 

Heel veel dank aan alle vrijwilligers die van deze dag een geweldig succes hebben gemaakt! 

Voor wie het leuk vindt, is de route van Bas te bekijken op het hardloop- en wielerplatform Strava: https://www.strava.com/activities/6814034897

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.