02 juli 2020

Fractievoorzitter Jan Dekker vertrekt uit de gemeenteraad Krimpenerwaard

Jan Dekker neemt per september 2020 afscheid als raadslid én fractievoorzitter namens CDA Krimpenerwaard in de Krimpenerwaardse gemeenteraad. Dat heeft hij burgemeester Roel Cazemier laten weten. Jan stopt omdat hij van mening is dat het goed is om ruimte te maken voor andere, en veelal jongere mensen die zich de afgelopen periode bij het CDA hebben aangemeld. Het is mooi om te zien dat deze nieuwe mensen ook ambitie tonen om raads- en commissiewerkzaamheden op te pakken.

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 starten al in 2021, met de kandidaatstelling en het schrijven van het verkiezingsprogramma. Gegeven dat Jan dan niet beschikbaar zal zijn als lijsttrekker, heeft hij besloten dat het goed is om vroegtijdig pas op de plaats te maken.

Jan Dekker is al 45 jaar lid van het CDA, heeft verschillende bestuursfuncties vervuld en is lid geweest van een aantal raadscommissies in Bergambacht. De laatste twaalf jaren daarvan was hij intensief betrokken als voorzitter van het CDA Bergambacht en twee keer als CDA-lijsttrekker voor de nieuwe gemeente Krimpenerwaard. Jan: ‘’Dit is een prachtig mooie en zeer leerrijke periode geweest, waarin met veel mensen op een prettige wijze is samengewerkt. Met de eigen fractieleden, met de leden van de andere fracties en vooral met de burgers die mij goed wisten te vinden.

“Samen sterk” is zijn motto en vanuit het christendemocratisch denken vertaalde hij dit ook in “samen sterk voor de burgers die ondersteuning nodig hebben”. Een vangnet bieden aan hen die wel willen maar niet kunnen. Dit betekent dat er ook voor die mensen uitzicht moet zijn op een beter leven. ZORG met hoofdletters dus.

De fractie is Jan veel dank verschuldigd en gaan met hem een enthousiast en gedreven fractievoorzitter missen, die altijd voor de volle 100% zijn inzet toonde, niet alleen in de raad, maar ook binnen de partij.

Jan Dekker zal afscheid nemen in de raadsvergadering van 15 juli a.s. en zal als fractievoorzitter opgevolgd worden door de 26-jarige Irma Bultman, sinds 2018 al actief als raadslid voor het CDA Krimpenerwaard. Jan wordt als raadslid opgevolgd door de ervaren Frank Moné uit Schoonhoven. De 21-jarige Coen Hoogendijk uit Gouderak zal doorschuiven als commissielid.

Lees hier meer over de wijzigingen in de fractie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.