02 juli 2020

Fractiewijzigingen: Irma Bultman nieuwe fractievoorzitter, ervaren Frank Moné en jong talent Coen Hoogendijk schuiven door

Tijdens de raadsvergadering van 15 juli 2020 zal onze fractievoorzitter Jan Dekker afscheid nemen van de Krimpenerwaardse gemeenteraad. Met zijn vertrek vinden er een aantal wijzigingen plaats in de fractie van het CDA Krimpenerwaard.

Vanaf 15 juli 2020 zal Irma Bultman (26) uit Bergambacht de nieuwe fractievoorzitter zijn. Irma is sinds maart 2018 raadslid en door de fractie gekozen als opvolger van Jan. Irma heeft de kennis en de vaardigheden om dit te doen. Met Irma kiest de fractie voor verjonging en maakt zij een toekomstgerichte keuze.

Ervaring en vernieuwing
We zijn blij dat ons ervaren commissielid Frank Moné, financieel-specialist en voormalig raadslid in Schoonhoven en Krimpenerwaard, zich bereid heeft getoond om de raadszetel van Jan in te nemen. Frank zal de volledige portefeuille van Jan overnemen (financiën, economie, recreatie en sport), met uitzondering van de fractievoorzittersportefeuille. De raadsfractie van het CDA Krimpenerwaard zal per september dus bestaan uit Irma Bultman uit Bergambacht, Kees Larooij uit Stolwijk en Frank Moné uit Schoonhoven.

De 21-jarige Coen Hoogendijk uit Gouderak, op dit moment al actief bij de fractie als fractiesecretaris, zal ons nieuwe commissielid worden. Mooi dat we een jong en enthousiast talent aan de Krimpenerwaardse politiek kunnen toevoegen!

Frank en Coen zullen tijdens de raadsvergadering in september worden benoemd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.