04 juli 2020

In Memoriam: Ben van der Vlist (1958-2020)

Gisteren, op 3 juli 2020, is onze oud-voorzitter, oud-campagneleider en zeer betrokken CDA-lid Ben van der Vlist overleden. Wij zijn daar stil en heel verdrietig van. Ben was al enige tijd ziek, een tumor in zijn hoofd. De verwijdering ervan leek uitzicht te bieden op een goed resultaat maar eind april, begin mei, werd duidelijk dat de ziekte weer terug was en niet meer behandelbaar bleek. Ben belde mij op om dit te vertellen en ook gelijktijdig af te spreken om hem te bezoeken.

In dit gesprek, gelijk ook in eerdere gesprekken vertelde Ben, met een grote rust en een glimlach op zijn gezicht, dat hij vol vertrouwen de toekomst tegemoet zag. Ook al hield de toekomst in dat hij op afzienbare termijn zou overlijden, want immers het overlijden is ook een begin. Hij genoot van de dag, van de nabijheid van zijn vrouw en kinderen en kleinkinderen. Samen met zijn vrouw eten en een glaasje wijn erbij beschreef hij als een hoogtepunt van de dag. Erg blij toonde Ben zich dat zijn zoon en dochter de zorg en verantwoordelijkheden over zijn zakelijke activiteiten van “Ben van der Vlist Adviesburo” en de “Zorgboerderij Vlist” hadden overgenomen. 

In hetzelfde gesprek vertelde Ben dat hij blij was met het CDA, dat hij het fijn heeft gevonden om voor het CDA aan het werk te zijn geweest. Hij was een zeer actief campagneleider bij de eerste verkiezingen in de gemeente Krimpenerwaard in 2014, en werd later voorzitter van het CDA Krimpenerwaard. Het voorzitterschap heeft hij in het najaar van 2019 neer moeten leggen toen zijn ziekte zich openbaarde en de behandeling ervan alle aandacht en energie vroeg.

We gedenken Ben als een zeer betrokken persoon met een groot hart voor de samenleving. Zowel binnen als buiten de politiek heeft hij zich actief ingezet voor de inwoners, ondernemers en kwetsbare personen in onze gemeente. Een man die het verschil kon maken en we bewonderen de kracht en het vertrouwen die hij ons heeft getoond in de periode van zijn ziekte.

Wij zijn Ben heel dankbaar en we wensen Greet, de kinderen en de kleinkinderen Gods nabijheid en troost toe.

Jan Dekker
Fractievoorzitter CDA Krimpenerwaard

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.