15 augustus 2018

Laksheid bij het beheer en onderhoud van cultuurhistorische objecten in Lekkerkerk

Foto: Het Kontakt

Laksheid bij het college van B&W bij het beheer en onderhoud van cultuurhistorische objecten in Lekkerkerk, de Zalmschouw en het Molentje.

De Historische Vereniging "Lekkerkerk door de tijd" is hevig teleurgesteld in het college van de gemeente Krimpenerwaard gegeven het nalaten van haar verplichtingen die door de voormalige gemeente Nederlek gemaakt zijn gemaakt. Dit betreft het onderhoud van de Zalmschouw en het Molentje door de gemeente.

De CDA-fractie deelt deze teleurstelling volledig en is erg verontrust dat op de hier vertoonde laksheid door de woordvoerder van de gemeente wordt gereageerd dat het opstellen van een Cultuur en Kunstnota noodzakelijk is om vast te stellen of er al dan niet gewerkt gaat worden aan de objecten de Zalmschouw en het Molentje. Het CDA wil graag dat het college per direct start met het herstellen van beide objecten en is van mening dat de wethouder Cultuur zijn verantwoordelijkheid moet nemen en zich niet verschuilt achter een nog op te stellen nota Cultuurbeleid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.