08 juni 2022

Marc Advocaat nieuwe fractievoorzitter, Bas Belder beëdigd als raadslid

Marc Advocaat is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Krimpenerwaard. Hij volgt Irma Bultman op die in de raadsvergadering van 7 juni is beëdigd als wethouder. Bas Belder is in dezelfde raadsvergadering toegetreden tot de gemeenteraad. Hij maakt de CDA-fractie weer compleet.

Marc Advocaat is sinds 2018 betrokken bij de gemeentepolitiek. In de raadsperiode 2018-2022 was hij commissielid voor het CDA. De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen is hij als tweede kandidaat op de lijst verkozen tot gemeenteraadslid. Naast zijn politieke activiteiten werkt Advocaat als afdelingsmanager Onderhoud en besturing Watersysteem en Waterkeringen voor het Hoogheemraadschap van Delfland. Advocaat woont in Ouderkerk aan den IJssel en is in zijn vrije tijd met enige regelmaat te vinden op het sportcomplex van VV Spirit, de lokale voetbalvereniging.

Marc Advocaat: “Het is een voorrecht om deze CDA-fractie te mogen voorzitten. We hebben een leuke club met jonge mensen en ervaren volksvertegenwoordigers. Ik kijk ernaar uit om de komende vier jaar gezamenlijk als fractie het christendemocratische geluid te brengen in de Krimpenerwaard.”

Het is een voorrecht om deze CDA-fractie te mogen voorzitten.

-Marc Advocaat

Voor Bas Belder is dit de eerste termijn in de politiek. Belder is in april van dit jaar beëdigd als commissielid en aanvaardt nu zijn benoeming als gemeenteraadlid. Naast de politiek volgt de 22-jarige Belder de opleiding Econometrie aan de Erasmus Universiteit. Verder werkt hij voor een duurzame koeriersdienst in Rotterdam en is hij bestuurslid van de voetbalvereniging FC Perkouw in zijn woonplaats Berkenwoude.

Bas Belder: “Een halfjaar geleden had ik niet gedacht dat ik nu al de kans zou krijgen om gemeenteraadslid te worden. De CDA-verkiezingscampagne is door de kiezer beloond met een prachtig resultaat en daar hoort verantwoordelijkheid nemen bij. Na de verkiezingen vertelden verschillende jongeren dat ze op mij hebben gestemd. Voor hen en voor alle andere inwoners van de Krimpenerwaard ga ik enthousiast aan de slag met het raadswerk. Ik hoop dat ik over vier jaar kan zeggen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan een toekomstbestendige Krimpenerwaard, waar het fijn wonen, leven en werken is.”

Ik hoop dat ik over vier jaar kan zeggen dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan een toekomstbestendige Krimpenerwaard

-Bas Belder

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.