28 februari 2017

Uitnodiging verkiezingsbijeenkomst 6 maart bij Koppert

CDA-Lansingerland en CDA-Pijnacker Nootdorp organiseren samen op 6 maart aanstaande  een verkiezingsbijeenkomst met als hoofdthema (glas-)tuinbouw. Het Westlandse gemeenteraadslid Karin Zwinkels, die op de CDA-kandidatenlijst staat voor de komende landelijke verkiezingen, zal daar spreken, evenals Statenlid Adri Bom-Lemstra en CDA-kandidaat Chris van Dam, plaatsvervangend hoofdofficier bij het OM. Adri Bom-Lemstra neemt het thema Tuinbouw en Duurzaamheid voor haar rekening en Chris van Dam praat over Veiligheid. Na de inleidingen is er een paneldiscussie.

Karin Zwinkels is een Westlandse tuindersdochter, getrouwd met een tuinbouwondernemer en woont in Monster. Zij werkt al ruim dertig jaar in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht voor het kwetsbare jonge kind en zet zich in voor de onderwijskundige benadering van breinprocessen en leergedrag. Sinds 2010 is ze actief als CDA gemeenteraadslid in de gemeente Westland waar zij zich inzet voor glastuinbouw, economie, energietransitie, duurzaamheid, kennis en innovatie. Daarnaast hebben ook de portefeuilles onderwijs en zorg haar aandacht. Het zou niet verkeerd zijn als de tuinbouwsector extra aandacht krijgt in de landelijke politiek. Door haar langdurige ervaring in het onderwijs en de zorg is de kandidatuur van Karin Zwinkels zeer waardevol. Het CDA is bijzonder content dat zij haar expertise beschikbaar stelt aan de landelijke politiek. De selectieprocedure heeft ertoe geleid dat Karin Zwinkels van de bijna 50 kandidaten op plek 30 is geplaatst. Het is verheugend dat haar kwaliteiten nu ook landelijk worden erkend. De tuinbouwsector en de greenport staan de komende jaren voor vele uitdagingen. Karin Zwinkels is van mening dat wij de wereld te leen hebben van onze kinderen en kleinkinderen en wij de plicht hebben de nieuwe generaties een wereld achter te laten waarin zij veilig en gezond hun toekomst kunnen opbouwen. Een belangrijk onderdeel daarvan is de energietransitie; het overgaan van fossiele naar duurzame energiebronnen als zon, wind, water en aardwarmte. De glastuinbouw is hierin innovatief en vooruitstrevend. Karin Zwinkels spreekt naast haar ervaringen in de lokale politiek over haar ambities voor de nieuwe kabinetsperiode.

De bijeenkomst wordt gehouden bij Koppert Biologicals, Veilingweg 14 in Berkel en Rodenrijs en begint om 19.45 uur. De inloop is vanaf 19.30 uur. Na afloop van het officiële gedeelte is er ruim gelegenheid om met de CDA-politici in discussie te gaan. Koppert Biological Systems wil de gezondheid van mens en aarde verbeteren. In samenwerking met de natuur maken zij de landbouw gezonder, veiliger en productiever met een geïntegreerd systeem van specialistische kennis en natuurlijke, veilige oplossingen die de gezondheid, weerbaarheid en productiviteit van gewassen verbeteren.

Vragen omtrent campagneteam en bestuursvoorzitter:

bij Frans Ammerlaan, telefoon 06-5398 1900 of Rob Remmerswaal 06- 4693 4408.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.