16 januari 2022

Aanpak knelpunten N209

In de commissievergadering van 11-1 heeft CDA woordvoerder Hans van der Stelt het belangrijke punt behandeld genaamd: 'Aanpak knelpunten N209'. De gehele commissie vindt dit een belangrijk dossier en het duurt veel te lang voordat een oplossing inzicht komt. Het CDA Lansingerland heeft een duidelijke mening:

De N209 is een cruciale as waaraan veel moet gebeuren:

a) De weg moet voor fietsers ondertunneld worden, zodat scholieren veilig(er) van en naar Bleiswijk kunnen fietsen.

b) Het geluidsscherm moet er nu eindelijk komen en groen worden ingepast.

c) In samenwerking met de provincie ontwikkelen we een integraal plan dat de doorstroming op de provinciale wegen N209 en N470 bevordert. Zo voorkomen we dat Lansingerlanders niet meer weg kunnen als straks de A16-A13 opengaat.

Hans van der Stelt (CDA) benadrukt dat dit echt een belangrijk speerpunt is die niet nog eens vier jaar geparkeerd kan worden. Het CDA vind het idee om een deel van de N209 tot eigendom van Lansingerland te maken geen goed idee vinden. 'We moeten niet het probleem zodanig naar ons toe trekken dat we het dan wel denken op te oplossing' aldus Van der Stelt. Het blijft een provinciale weg. We moeten tot een oplossing komen met de provincie. Het CDA vertrouwt erop dat het college dit onderwerp als prioriteit op het bureau van de provincie krijgt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.