20 juni 2019

Bomenkap in het Recreatieschap Rottemeren en aan de Merenweg in Bleiswijk

De gemeenteraad heeft donderdag 13 juni jl. unaniem besloten om het Recreatieschap Rottemeren te vragen een pas op de plaats te maken met de bomenkap in het Rottemerengebied en in het Hoge en Lage Bergsche bos.

In Bleiswijk vindt langs de Merenweg een onafhankelijke schouw plaats m.b.t. de 247 “zieke” essenbomen die allen een rode stip hebben gekregen ten teken dat ze gekapt gaan worden.

In de commissie ruimte van 7 mei jl. heeft het CDA duo-raadslid Charles van Harn bij de wethouder bepleit om een onafhankelijke schouw te organiseren in samenwerking met Staatsbosbeheer. Deze schouw is door de wethouder toegezegd en daarvoor zullen uitgenodigd worden vertegenwoordigers van de actiegroep “stop de bomenkap Lansingerland” , de leden van de Gemeenteraad en andere betrokkenen.

Wat de raad betreft moet het resultaat van deze schouw gebruikt worden bij de verdere aanpak van het Recreatiegebied Rottemeren. Er wordt ook voorgesteld dat elders in het Recreatieschap geschouwd gaat worden door dezelfde groep die ook bij de Merenweg heeft geschouwd.

Mevrouw Tineke van der Knaap uit Bleiswijk heeft samen met haar groep van verontruste bewoners een belangrijke rol gespeeld bij het agenderen van dit onderwerp zowel in de Raad als in de Commissie Ruimte.

We kijken uit naar het resultaat van de onafhankelijke schouw!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.