11 oktober 2018

Herontwerp de Snip

Na een beeldvormende avond in juni jl waar Secerno Groep Projectontwikkeling toelichting gaf over de herinrichting van de Snip in Bleiswijk lag er nu in de commissie een brief van het college ter behandeling.
Insteek van het college is om tot een intentieovereenkomst te komen met de ontwikkelaar maar de commissie kon nog de nodige vragen aan het college stellen. Daar hebben we uitgebreid gebruik van gemaakt.

Op ons initiatief was vorig jaar juni een amendement aangenomen waarbij het college gevraagd is met een voldragen en levensvatbaar plan te komen voor de Snip.
Een voorwaarde was o.a. dat door partner(s) bijgedragen moest worden aan een boeiende, bruisende en bindende dorpskern Bleiswijk.
Een plan waar reeds over geschreven is, inhoudend dat rekening gehouden gaat worden met wonen, zorg en welzijn, komt ons inziens tegemoet aan ons amendement.

Tijdens de commissie vergadering werd ingesproken door een naaste bewoner en namens de Historische Vereniging, OVMB
Wij hebben vragen gesteld over het aantal  vierkante meters, 160 momenteel; de te betalen huurprijs straks en of er een dekking komt van 100% via een exploitatievergoeding.
Verder wie gaat de kosten dragen tijdens de overbruggingsperiode tijdens de sloop en nieuwbouw en is bekend of de naastgelegen grond naast het huidige pand (parkeerterrein) vervuild is.
En hoe denkt het Hoogheemraadschap over het plan om de watergang onder het nieuwe pand door te trekken.
En gaan de overige huurders ten tijde van juni 2017 Humanitas en Stichting Reanimatie naast de Spil en OVMB ook over naar het nieuwe pand.

Insprekers hadden het o.a. over voorgaande maar er is ook zorg over behoud van zonlicht, overlast tijden de sloop en nieuwbouw en te verwachten parkeer/geluidsoverlast door gebruikers van het nieuwe pand.

De wethouder gaf aan dat er nog veel uitgezocht moet worden o.a. ook over de financiële haalbaarheid van het plan.

Met o.a. onze vragen/attentiepunten waaronder een goede communicatie over dit herontwerp, kan de wethouder verder met het sluiten van een intentieovereenkomst  met de projectontwikkelaar.
Voor 1 januari 2019 moet helder zijn of de plannen door kunnen gaan.
Wij ,de huidige gebruikers  en omwonenden van de Snip wachten in spanning af.


Nelleke Bouman

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.