24 december 2020

Kerstgroet

Beste partijgenoten,

Bij het schrijven van een kerstgroet kijk je traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar en richt je de blik op het nieuwe jaar. Wie een jaar geleden zou hebben voorspeld wat 2020 ons heeft gebracht zou voor gek zijn verklaard. Het Covid-19 virus heeft ons overvallen en houdt de wereld al meer dan 10 maanden in zijn greep. Velen van ons zijn direct dan wel indirect getroffen door het virus; soms omdat men zelf ziek is (geweest), of dat familieleden, vrienden of anderen in de directe omgeving positief zijn getest. Wat opvalt in de afgelopen maanden is dat we ons nog meer bewust geworden zijn dat we het samen moeten doen. Er ontstonden talloze spontane acties voor de zorg  en voor mensen die er alleen voor staan.  

Nederland zit in een 2e lockdown, de zorg staat onder grote druk, de economie krijgt klappen en de Kerstdagen kunnen alleen in heel beperkte kring worden gevierd. De Kerst is ook de periode waar we uitkijken naar het Licht van God door de geboorte te vieren van Zijn zoon Jezus Christus. Dit jaar zal de kersttijd anders zijn dan andere jaren. Niet met het gezin naar de kerstnachtdienst; niet met de hele familie aan het kerstdiner. Vooral voor onze ouderen zal dat soms heel moeilijk zijn. Wij leven als bestuur en fractie van CDA Lansingerland intens mee met hen die deze dagen extra getroffen worden door de gevolgen van de lockdown en gedwongen zijn om soms alleen Kerst te vieren.

Tegelijkertijd kijken we ook met elkaar uit naar het nieuwe jaar en in het bijzonder naar het vaccin dat vanaf begin januari beschikbaar zal zijn. We zoeken met elkaar de lichtpuntjes in deze donkere dagen rond Kerst en Oud en Nieuw.

Voor het CDA staat er veel op het spel in 2021.  In maart 2021 zijn er weer verkiezingen voor de 2e Kamer. In het afgelopen jaar hebben onze bewindslieden keihard gewerkt om ons land door de corona-crisis te helpen. Het CDA heeft uw steun hard nodig. We rekenen op u!!

Het bestuur en fractie van CDA Lansingerland wenst u allen een hoopvol en vooral gezond 2021

 

Hans Koster

Voorzitter CDA Lansingerland

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.