12 oktober 2018

Opening Lentiz MBO Oostland in Bleiswijk

Dinsdag 2 oktober vond de feestelijke opening van Lentiz MBO Oostland plaats, waarbij van het CDA Nelleke Bouman, Frank Buijs en Frans Ammerlaan ook aanwezig waren.

Een zeer moderne en veelzijdige middelbare beroepsopleiding welke jongeren uit Lansingerland en de regio opleiding biedt in o.a. Teelttechniek en management, Bloem en Design, agrohandel en logistiek, Dierverzorging en hovenier. Onze bedrijven in met name de tuinbouwsector en de logistiek in Lansingerland hebben grote behoefte aan goed opgeleide mensen met een MBO opleiding.

Directeur Cees de Jong vertelde in zijn openingswoord dat de leerlingen zich in de opleiding in een leeromgeving bevinden waarbij ze uit hun eigen omgeving stappen en zich laten leiden door hun dromen zodat de leerlingen tot een maximale ontwikkeling komen voor hun verdere carrière in het bedrijfsleven. Lentiz MBO Oostland biedt de opleiding in een “hybride leeromgeving”, een onderwijsvorm waarbij de leerlingen gedeeltelijk op school onderwijs krijgen en een gedeelte van de opleiding vindt plaats bij bedrijven in Lansingerland. Deze “hybride leeromgeving” is ontwikkeld in goede samenwerking door Onderwijs, Ondernemers en Overheid (de gemeente). De gemeente en de ondernemersorganisaties hebben ook financieel bijgedragen om dit mogelijk te maken.

Als spreker was uitgenodigd Coen Huberts, die als hoogleraar verbonden is aan de TU in Delft. Coen Huberts is Greenport Hub coördinator en sprak over learning communities in de greenport. In het kader daarvan brengt hij kennis en onderzoeken bij elkaar van de universiteiten geneeskunde uit Leiden, techniek van de TU Delft en economie van de Erasmus uit Rotterdam.

Met de lezing van Coen Huberts wordt duidelijk dat de tuinbouwsector de komende jaren nieuwe wegen zal inslaan en de Greenport zal gaan staan voor Voedselvoorziening, Gezondheid en Welbevinden.

Dat zal betekenen dat de opleiding van Lentiz MBO Oostland de komende jaren flexibel zal moeten zijn om de jongeren op te leiden van een veranderd bedrijfsleven. Door de “hybride leeromgeving” zullen de leerlingen hun kennis ook opdoen bij de bedrijven waar zij hun opleiding volgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.