Het was vast schrikken! Het is nooit makkelijk om een kieskompas uitslag te accepteren, maar met deze tips kunt u de onverwachtse uitslag verwerken!

8 tips om dit advies te verwerken

1. Drink even een glas water, een kop thee of een borrel

Neem even wat te drinken om te kalmeren! Dit helpt tegen de schrik.

2. Bedenk dat er andere zijn met dezelfde uitslag

Je bent niet de enige met het CDA Lansingerland als uitslag! Veel mensen hebben moeite hebben met zo'n uitslag, toch hebben duizenden anders inwoners de vorige keer ook op het CDA gestemd. Dus stel jezelf gerust met deze gedachte!

3. Zo slecht is de uitslag niet

Als je erover nadenkt kon het resultaat veel erger zijn dan het CDA Lansingerland. Stem op een partij die wilt samenwerken!

4. CDA Lansingerland is DE lokale partij!

Als de oudste partij van Lansingerland is het CDA Lansingerland de meest lokale partij! Met 38 namen op de lijst woont er altijd wel een CDA-kandidaat in de buurt.

5. Wees gerust: je hoeft niet meteen een dekbed van je favoriete raadslid te kopen.

Maar hang bijvoorbeeld de verkiezingsposter van jouw favoriete kandidaat-gemeenteraadslid voor je raam. Of koop een CDA-jack. Of een sjaal. We hebben een hele webwinkel vol merchandise of mail de campagneleider via: secretaris.cda.lansingerland@gmail.com

 

6. Niet alle vooroordelen over ons zijn waar

Zo kun je bijvoorbeeld ook op het CDA stemmen als je niet christelijk bent. Wij zijn een volkspartij. Onze aanhang heeft alle kleuren, vormen, smaken, gezindten. Onze jongste kandidaat is 19, de oudste is ver boven de 65! Daar pas je vast tussen...

7. Voor alles is een eerste keer

En je hebt altijd meer spijt van de dingen die je niet hebt gedaan.

8. Stemmen is geheim

 Dus niemand hoeft er achter te komen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.