16 september 2018

26 september: CDA Politiek Cafe, thema Duurzaamheid

Op 26 september organiseert CDA Leiden een politiek café met als thema “duurzaamheid in de stad”. Iedere CDA’er wil het milieu een warm hart toedragen. We willen allemaal onze wereld beter doorgeven aan onze kinderen. Maar wat betekent dat in de praktijk? Iedereen z’n eigen windmolentje? Moeten we straks een Tesla kopen? Of allemaal zonnepanelen op ons dak? En wie gaat dat betalen? Wat betekent duurzaamheid concreet voor onze stad Leiden? Met u samen willen we in debat en gaan we op zoek naar duurzame speerpunten voor het CDA Leiden.


Spreker op deze avond is CDA’er Henri Bontenbal. Bontenbal is geen onbekende binnen de partij. Als oud-medewerker van de Tweede Kamerfractie dacht hij al mee bij de onderwerpen milieu en duurzaamheid. Nu werkt hij als adviseur voor bedrijven die graag willen vergroenen. Bontenbal is een veelgevraagd spreker, fellow bij het Wetenschappelijk Instituut van het CDA en hij schrijft regelmatig opinieartikelen voor diverse media, zoals RTL-Z. Bontenbal zal vanuit ons gedachtengoed en de kernwaarde Rentmeesterschap uiteenzetten hoe dat zich kan vertalen naar een moderne stadse visie op duurzaamheid.


Leids Raadslid Josine Heijnen zal toelichten hoe zij zich in de Raad sterk maakt voor een groener en milieuvriendelijker Leiden. Zij zal toelichten dat dat concreter is dan u denkt, want een beter en groener Leiden begint bij jezelf. Uiteraard is er tijdens de avond genoeg gelegenheid om in discussie te gaan met Bontenbal en Heijnen. Omdat we allemaal met maatregelen die Leiden verduurzamen en vergroenen te maken krijgen, horen wij graag wat u er van vindt. U bent dus van harte welkom


CDA Politiek Cafe, thema DUurzaamheid

Locatie: Etablissement Einstein, Nieuwe Rijn 19

Datum en tijd: woensdag 26 september 19:00-23:00.

Korte ALV
We beginnen de avond om 19:00 met een korte ALV, waarin we de conceptlijst voor de Provinciale Staten bespreken en een aantal bestuurswisselingen voorleggen. Vanaf ongeveer 20 uur starten we onze politieke avond over duurzaamheid in de stad.  

Uiteraard sluiten we de avond af met een gezellige borrel. Bent u erbij, mogen we op u rekenen? We hopen u te zien op woensdag 26 september.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.