Het CDA is blij dat de aanbesteding van de muziekschool niet doorgaat. CDA en SP hadden een motie ingediend om hier vanaf te zien. Vlak voor de motie in de gemeenteraad besproken zou worden, heeft het college het plan voor aanbesteding ingetrokken.

Indiener van de motie Sebastiaan van der Veer (duo-raadslid CDA Leiden): “Het is onverstandig om midden in de coronacrisis de Leidse muziekschool op de markt te gooien. De voordelen zijn onduidelijk, terwijl de onzekerheid voor personeel en cursisten groot is. Dat moet je niet willen. CDA en SP zijn blij dat het college op haar schreden is teruggekeerd”.

De aanbesteding van de muziekschool zou het einde kunnen betekenen van BplusC zoals we dat nu kennen. Binnen BplusC worden nu verschillende activiteiten samengebracht, waaronder de bibliotheek, de muziekschool en vele andere culturele activiteiten. Niet alleen de muziekschool zou op de markt worden gebracht, ook de lessen die plaatsvinden voor beeldende kunst en theater.

Eerder werd raadsleden verteld dat de aanbesteding juridisch verplicht zou zijn, maar later bleek dit genuanceerder te liggen. Ook werd duidelijk dat er in de rest van Nederland nauwelijks voorbeelden zijn van het naar de markt brengen van deze activiteiten. Een dergelijk experiment aangaan in coronatijd, is vragen om problemen. Gelukkig ziet het college hiervan af en maakt het nu de juiste keuze.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.