Afgelopen week vroeg het CDA aandacht voor de modernisering van BplusC. Het CDA had BplusC op de agenda van de commissie Werk en Middelen laten zetten, omdat zij geschrokken was van de kritisch noot van het rapport over BplusC dat pas een jaar later naar buiten is gekomen. Het CDA heeft de ontwikkelingen rondom BplusC altijd op de voet gevolgd. BplusC is namelijk een belangrijke culturele basisvoorziening in de stad. ‘Het is een plek waar mensen samen komen met een toegankelijk aanbod voor iedereen’, aldus duoraadslid Sophie Brinkel.

Het CDA is blij dat het vertrouwen in BplusC is uitgesproken en dat de wethouder en BplusC er samen uit zijn gekomen. Voor het einde van het jaar wordt een uitvoeringsovereenkomst gesloten.

Tijdens de commissie Werk en Middelen werden de nieuwe plannen voor BplusC aan de raadsleden gepresenteerd door de gemeente en BplusC. Het CDA staat positief tegenover de vernieuwing van BpluC. De plannen zijn bijvoorbeeld om de voorzieningen van BplusC in de wijken te versterken, om in te zetten op leesbevordering en meer debatten en lezingen te organiseren die passen bij thema’s die leven in de stad.

De bibliotheekvernieuwing zal binnen de huidige subsidie van BplusC moeten passen en voor de aanpassingen die nodig zijn voor de huisvesting van BplusC, volgt naar verwachting begin 2019 een nieuw voorstel. Het CDA heeft wel gevraagd waar de financiering van de huisvesting vandaan gaat komen en zal dit in de gaten blijven houden.

Beluister ook het radio-interview van Sleutelstad met Sophie Brinkel: https://sleutelstad.nl/2018/12/10/cda-het-was-niet-duidelijk-wat-leiden-van-bplusc-verwachtte/.  

Wilt u meer vragen over BpluC of over Cultuur in het algemeen, of wilt u de CDA-fractie iets meegeven, mail dan naar fractie@cdaleiden.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.