31 oktober 2018

CDA kiest wél voor 333 meter IJsbaan

Het college van Burgemeester&wethouders hebben bekend gemaakt definitief te kiezen voor een 250 meter IJsbaan. Er lijkt te weinig geld uit de regio te komen. Vreemd, want Alphen en Katwijk hebben nog geen besluit genomen. Het CDA Leiden vindt dit eeuwig zonde en zal bij de aankomende begrotingsbehandeling met voorstellen komen om tóch de 333 meterbaan te kunnen realiseren.

De afgelopen periode hebben heel veel vrijwilligers van IJsverenigingen uit Leiden en omstreken hun best gedaan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te halen voor een grotere ijsbaan. Het CDA heeft bewondering voor het feit dat deze vrijwilligers met elkaar meer dan een miljoen euro(!) hebben opgehaald. Des te zuurder is het dat wethouder Dirkse (D66) nu toch kiest voor een 250 meter ijsbaan, een variant waar eigenlijk niemand blij van wordt. We kennen in Leiden al zo'n lange geschiedenis van 'net-niet' sportaccommodaties. Het CDA vreest dat een IJshal van 250 meter aan dit rijtje toegevoegd kan worden.

Om al die vrijwilligers te belonen voor hun inzet en bijdrage aan een grotere hal zal het CDA met voorstellen komen bij de begrotingsbehandeling om dekking te vinden voor een 333 meter IJsbaan. Een mogelijke optie hiertoe is om toch te kiezen voor een sobere variant van het Indoor Sportcentrum ofwel de topsporthal. Als gemeente gaan we bijdragen aan een topsportcentrum met 2000 zit/tribuneplaatsen. De bijdrage van basketbalvereniging ZZ Leiden hieraan bedraagt nul euro. Dit staat in schril contrast met bijdrage van de IJsverenigingen. Laat het een oproep zijn aan ZZ Leiden om toch bij te dragen aan een volwaardige topsporthal.

Een tweede voorstel van het CDA is om aan de Vliet, bij het nieuw te bouwen zwembad en IJshal, enkele functies aan toe te voegen. Denk hierbij aan woningbouw, sportretail en kantoorruimtes. Het geld wat dit oplevert zou wat het CDA betreft gestoken kunnen worden in een grote IJsbaan.

Kortom, het CDA wil alles uit het vat halen om toch die zo vurig gewenste 333 meter IJsbaan te kunnen realiseren. Laten we gaan voor een volwaardige IJsbaan, de Leidse schaatsers verdienen dit!

Luister hier naar ons duo-raadslid Julius Terpstra over onze voorstellen voor een groter IJshal. Via Sleutelstad.nl

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.