22 juni 2018

CDA Leiden blij met broodnodig nieuw kunstgrasveld DoCoS en DIOK

Gisteren heeft de gemeenteraad ingestemd met een raadsvoorstel waarin een nieuw kunstgrasveld en extra kleedruimte wordt geregeld aan sportpark de Mors. Op initiatief van het CDA, samen met de PvdA en de VVD, werd vorig jaar een motie aangenomen waarin werd gevraagd een extra veld en extra kleedruimte te realiseren voor DoCoS en DIOK. De faciliteiten worden deze zomer aangelegd.

Door Julius Terpstra

De Leidse politiek spreekt al enkele jaren over de herinrichting van de buitensportaccommodaties in Leiden. Denk hierbij aan grote projecten als een nieuw zwembad, schaatshal en topsporthal. Daarnaast wordt de noodzakelijke uitbreiding van de hockey onderzocht. Stuk voor stuk belangrijke en noodzakelijke trajecten. Het CDA vond echter dat we verenigingen die het op dit moment goed doen niet mogen vergeten.

DIOK en DoCoS zijn groeiende en gezonde verenigingen in Leiden. Al geruime tijd vragen deze verenigingen aan de gemeente om (samen met de verenigingen zelf) te werken aan een oplossing voor hun capaciteitsprobleem. Er is een groot te kort aan velden en kleedruimtes. Het college wilde wachten met de herinrichting van sportpark de Mors. Het CDA diende een motie om deze verenigingen nu te helpen. We wilden een kunstgrasveld waarop zowel DoCoS als DIOK kan trainen en spelen, en extra kleedruimte. De motie werd met de kleinst mogelijke meerderheid aangenomen.

De uitwerking is nu klaar en het veld en de kleedruimtes worden dit najaar aangelegd. Als CDA Leiden vinden we het belangrijk om verenigingen te belonen voor goed beleid. In dit geval met een extra veld en kleedruimte. Zonder de inzet van al die vrijwilligers zouden duizenden Leidenaren niet sporten en ontspannen. Als CDA zijn we blij dat we deze verenigingen hebben kunnen helpen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.