Vorige week maandag bracht de fractie een bezoek aan de Stevenshof. In het buurthuis van Libertas Leiden werd onder meer gesproken over de RijnlandRoute, de verkeerssituatie in de wijk en veiligheid. 

Meerdere inwoners van het Stevenshof waren deze avond afgekomen op de bijeenkomst. Meneer Spadel (OV Stevenshof) en meneer Osinga (de winkeliersvereniging) gaven aan dat verschillende rotondes gevaarlijke verkeerssituaties opleveren in de wijk. Spadel: "Niet alleen de rotonde bij v/d Valk maar ook de rotonde bij Holiday Inn heeft al geregeld gevaarlijke situaties veroorzaakt." Daarnaast benadrukte hij dat verkeersborden en straatnaambordjes in sommige gevallen slecht leesbaar zijn waardoor auto's op voetgangersgebieden gaan rijden. 

Osinga vertelde dat de veiligheid van bedrijven relatief goed is dankzij het gebruik van camera's. Er zijn, gelukkig, weinig inbraken aldus de woordvoerder van de winkeliers. Echter stelt hij dat de de B-norm die de wijk heeft wat betreft openbare ruimte, ertoe leidt dat afval lang niet altijd goed wordt opgehaald. Osinga: "Waarom ook niet goed vegen als afval wordt opgeruimd?"

Tevens is gesproken over de jeugdhonk. Gebleken is dat deze tussen het wal en schip geraakt is waardoor jongeren slechte aanspraak hebben op voorzieningen. Duo-raadslid Julius Terpstra betreurt de gang van zaken en is benieuwd wat het College van plan is om dit probleem aan te pakken. Een ander onderwerp was het vastenrecht. Meerdere inwoners zijn van het gas af maar bleken nog wel het vastenrecht hiervoor te betalen. Een slechte zaak, aldus raadslid Josine Heijnen. 

Het CDA kijkt terug op een geslaagde en informatieve avond! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.