07 maart 2022

CDA op zoek naar favoriete ondernemer!

Wie is uw favoriete Leidse ondernemer? Met deze vraag gaat het CDA Leiden deze week de straat op. De bedrijven, winkels en restaurants die door de Leidenaren genoemd worden, krijgen van het CDA Leiden allemaal een kaart om hen dat te laten weten.

Kandidaat-raadslid Sebastiaan van der Veer (nummer 3): “Leidse ondernemers hebben het afgelopen jaren niet makkelijk gehad. Eerst de groeiende online concurrentie en vervolgens corona. Het CDA wil de Leidse ondernemers graag in het zonnetje zetten.”

Tegelijkertijd hoopt van der Veer een discussie aan te wakkeren over het behoud van fysieke winkels in centrum en in de wijken. Van der Veer: “Het aantal winkels is afgelopen 10 jaar teruggelopen van 600 naar 450. Als we niet oppassen, leidt dat tot een spiraal van nog minder bezoekers en vervolgens nog minder winkels. Iedereen waardeert het dat er winkels zijn, maar vervolgens bestellen we toch massaal vanaf de bank. Laten we de waardering voor fysieke winkels met elkaar zichtbaar maken, want onze Leidse ondernemers hebben zoveel te bieden!”

De eerste tientallen reacties zijn inmiddels binnengekomen en zijn heel gevarieerd. Van bakkers en slagers tot restaurants en boekhandels. Van der Veer: “Geweldig om te zien dat Leidenaren hun ondernemers een hart onder de riem willen steken. Ik kan niet wachten om de ondernemers binnenkort te verrassen”.

Lezers die ook willen laten weten wie hun favoriete Leidse ondernemer is, kunnen dat laten weten via mijnfavorieteleidseondernemer@gmail.com. Sebastiaan van der Veer zal dan een bedankkaart bij de desbetreffende ondernemer langsbrengen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.