LEAD ‘te veel losse eindjes’ na WOB-verzoek omwonenden. “Onderzoeksuitkomsten zijn geredigeerd, het gasloze pand krijgt toch een gasaansluiting en de huurprijzen komen niet overeen met wat in de raad besloten is.”

Zo valt te lezen in de stukken die teruggekomen zijn op het WOB-verzoek van omwonenden, maar Heijnen heeft ook de website van de ontwikkelaar en alle informatie die bekendgemaakt is doorgepluist. “Ik ben blij dat buurtbewoners zich zo hard inzetten” aldus Heijnen “want alleen krijg je deze informatie nooit boven tafel en bestudeerd.” De vragen zijn terug te lezen via de link onderaan het artikel.

De meest in het oog springende punten zijn de hoge huurprijzen, de gasaansluiting die toch blijkt te komen volgens de laatste plattegronden en verhoudingen die niet kloppen. Zo komen er minder parkeerplaatsen en sociale huurwoningen dan eerder gesteld. 

“Maar dat van de huurprijzen is bizar” legt Heijnen uit. “Middenhuur in Leiden is een prijs tot 1.000 euro. De kale huur van LEAD wordt al 1.100 euro. Dan is er over de servicekosten nog niets gezegd – in vergelijkbare panden loopt dit op tot 300 euro per maand. Dat wordt een verschil van 40%.” 

Verder hebben omwonenden de uitkomsten van het WOB-verzoek met het raadslid gedeeld. “Dat kwam vlak na onze schriftelijke vragen dit weekend en ik moet de stukken nog goed bestuderen. Ik lees nu mails van ambtenaren over de verkeersafwikkeling. De uitkomsten worden daarin in overeenstemming gebracht met ‘het goed onderbouwde intensiteitsdoel’.”

 

Wordt vervolgd. Meer weten? Neem contact op met Josine Heijnen op [email protected].

De vragen kunt u hier raadplegen: 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.