11 april 2018

CDA Leiden klaar voor nieuwe raadsperiode.

Nu de rook van de verkiezingen is opgetrokken, er afscheid is genomen van de oude raad en een nieuwe raad is geinstalleerd, is het ook voor de nieuwe CDA-fractie tijd om vol overgave aan de raadsperiode 2018-2022 te beginnen. “Natuurlijk is het rot dat we het met een raadslid minder moeten doen, maar de tranen hierover zijn al lang opgedroogd. We zitten niet in een hoekje zielig te zijn, maar zijn enthousiast en gedreven om het CDA-geluid en de mening van het CDA hoorbaar te laten zijn in het Stadhuis. We hebben een mooie  ploeg met ervaring en jong talent. Het belooft een mooie tijd te worden.”

Joost Bleijie is de factievoorzitter en zal in de commissie Werk en Middelen (WM) zitting nemen en daar het woord voeren over financiën en economie. Het andere deel van de woordvoering in de commissie WM zal gedaan worden door duo-raadslid Sophie Brinkel namelijk Sociale zaken en Cultuur. Omdat Sophie Brinkel geen zitting heeft in de Raad, zal Joost Bleijie over alle wm-onderwerpen in de Raad het woord voeren.

Roeland Storm zal zitting nemen in de commissie Stedelijke Ontwikkeling (SO), dus alles wat over bouwen en bestemmingsplannen gaat. Hij zal logischerwijs ook hierover woordvoerder zijn in de Raad. Tevens is Roeland Storm gekozen als Vice-Fractievoorzitter

Nieuwbakken Raadslid Josine Heijnen zal zitting nemen in de commissie Leefbaarheid en bereikbaarheid (LB) en zal inde commissie het woordvoeren over alle Leefbaarheidsonderwerpen. Die thema’s vallen het best samen te vatten onder de noemer Schoon, Heel en Veilig, maar ook de gemeentelijke dienstverlening valt hieronder. Jonathan Provoost is duo-raadslid naast Josine Heijnen en zal in de commissie LB het woord voeren over de thema’s bereikbaarheid en parkeren. Tevens is hij degene die het studentengeluid zal laten horen. Over alle onderwerpen voert Josine Heijnen het woord in de Raad. Ook Jonathan Provoost heeft immers als duo-raadslid geen zitting in de Raad.

De commissie Onderwijs & Samenleving (OS) zal in zijn geheel gedaan worden door duo-Raadslid Julius Terpstra. In de commissie zal hij dus het woord voeren over onderwerpen als zorg, welzijn, onderwijs en Sport. Omdat ook Julius geen zitting heeft zal Joost Bleijie het woord voeren in de raad.

Via de agenda op deze site kunt zien wanneer de raads- en commissievergadering zijn, wat er op de agenda staat en wie er namens het CDA aanwezig zal zijn om het woord te voeren. Wilt u de nieuwe fractie iets meegeven of heeft u vragen, mail dan naar fractie@cdaleiden.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.