Het CDA wil dat het gemeentebestuur een eenmalig bedrag van 50 000 euro vrijmaakt voor hospices Issoria en Xenia. Duo-raadslid Sandoval Garcia: “Onze hospices dreigen wat betreft financiering tussen wal en schip te raken. Door het wegvallen van allerlei geldinzamelingsacties kunnen de hospices nu veel moeilijker hun financien rondkrijgen. Een flinke domper met als gevolg dat het werven en trainen van vrijwilligers in het geding komt.”

En dat is een probleem volgens het CDA omdat vrijwilligers een centrale functie vervullen binnen de hospices. “De meerwaarde van een hospice is het feit dat vrijwilligers de tijd nemen voor de client zodat naar een waardig levenseinde wordt toegewerkt. Daarnaast nemen vrijwilligers ook een deel van de zorgtaken op zich. Het is dus van groot belang dat er genoeg vrijwilligers zijn en dat zij de juiste trainingen ontvangen. Het CDA erkent dit belang en wil daarom financiele ondersteuning voor beide hospices.”, aldus Tobias Sandoval Garcia.

Door de coronacrisis is het niet mogelijk geweest om succesvolle geldinzamelingsacties te houden. Hierdoor lopen beide hospices duizenden euro's mis. Beide hospices benadrukken dat vanuit het Rijk wél steun is voor de directe vormen van zorg maar niet voor alle activiteiten daaromheen. Hierbij moet worden gedacht aan het werven/trainen van vrijwilligers, onderhoudstaken en activiteiten met de buurt.  

Morgen, dinsdag 1 september, wordt het voorstel behandelt in de commissie. 

Vragen en/of opmerkingen? Stuur een mail naar ons duo-raadslid Tobias Sandoval Garcia via [email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.