CDA Leiden heeft Joost Bleijie gekozen als lijsttrekker voor de komende raadsverkiezingen. Joost Bleijie: "De afgelopen vier jaar heb ik met veel plezier en energie de fractie geleid. Ik ben erg blij dat de Leidse CDA'ers wederom hun vertrouwen in mij uitspreken!"

Voorzitter Arine Sijl: "Met Joost als lijsttrekker heeft het CDA een geboren en getogen Leidenaar aan het stuur. Joost is iemand die zich met hart en ziel inzet voor de stad. Laat die campagne maar komen: het is tijd voor een politiek die omziet naar elkaar in Leiden"

Voor lijsttrekker Bleijie is één ding in ieder geval duidelijk:  "Wij zijn een lokale partij die naast en tussen de mensen in staat." Bleijie vervolgt: "Niet vanaf de zijlijn roepen maar je handen uit de mouwen steken om de ander te helpen. Dat is waar ik voor sta. Vandaar ben ik coach en vrijwilliger bij de voetbalclub van mijn zoons: het leven bestaat niet alleen uit jezelf." 

Een inspirerend mensbeeld maar wat betekent dit in de praktijk? Bleijie: "Concreet wil het CDA zich de komende jaren in ieder geval hard maken voor schone, veilige kindvriendelijke wijken waar drugscriminaliteit wordt aangepakt, afval in de prullenbak verdwijnt en er meer ruimte voor groen komt"

Daarnaast wil Bleijie ook woningen bouwen zodat alle generaties in Leiden kunnen wonen: "Het CDA wil bouwen voor gezinnen, starters én voor opa & oma. Voor het welzijn van mensen en de sociale samenhang in Leiden is een ander beleid nodig. In een goed functionerende woningmarkt zijn de woningen betaalbaar  en hebben Leidenaren de keuze om op zichzelf te gaan wonen, een gezin te starten en te verhuizen. Naast appartementen bouwen we dus ook betaalbare eengezinswoningen in Leiden."

Een derde thema wat Bleijie aan het hart ligt is omkijken naar de ander. Bleijie: "Zorgen voor elkaar. Leidse (sport)verenigingen, vrijwilligers en mantelzorgers vormen een belangrijk onderdeel in de vervulling van die taak. Zij moeten wat het CDA betreft meer ruimte en waardering krijgen. De gemeente moet het hun vooral makkelijk maken. Dus: minder regels, vergunningen en ingewikkelde gemeentelijke procedures."

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan kunnen Leidenaren op Joost of een van de anderen op de CDA-lijst stemmen.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.