De Algemene Ledenvergadering van het CDA Leiden heeft Julius Terpstra (32) gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Terpstra was Tweede Kamerlid tot de laatste landelijke verkiezingen, voorzitter van de landelijke CDA-jongeren en 6 jaar duo-raadslid in de Leidse gemeenteraad.

Julius: "Ik ben ontzettend blij dat de afdeling mij dit vertrouwen heeft gegeven! Leiden is al jaren mijn stad. Samen met Kirsten en mijn kersverse dochter woon en leef ik er met veel plezier. Er liggen volop uitdagingen voor de stad. De bouwopgave in Leiden is enorm, de stad moet groener en bereikbaarder, en het Leidse verenigingsleven verdient meer waardering. Dat vraagt om andere en betere keuzes in de komende raadsperiode, en ik neem daar graag met het CDA het voortouw in.”

Voorzitter Arine Sijl: "Na de moeilijke beslissing van Joost Bleijie deze zomer, zijn we trots dat het CDA Leiden meerdere veelbelovende kandidaten heeft. Julius heeft veel te bieden: hij heeft zowel landelijk als in Leiden al veel politieke ervaring. Hij kent Leiden en haar inwoners goed en heeft een voorliefde voor de Leidse sport.”
Julius kijkt ernaar uit de komende maanden campagne te voeren in de stad "Laten we eerlijk zijn. Landelijk gaat het CDA door een moeilijke periode en laat zich niet van zijn beste kant zien. Dat motiveert me des te meer om in Leiden juist een ander CDA te presenteren. Want in Leiden hebben we een bruisende lokale CDA afdelingen vol positieve ideeën voor de stad. Ik hoop, samen met de lijst en met de leden, een positieve campagne neer te zetten en we gaan samen voor een mooi resultaat in maart volgend jaar," aldus Terpstra.

Woningen en bouwen is voor Julius hét thema waar het in maart om draait: "De woningnood in Leiden is groot. We moeten gaan bouwen. Iedereen heeft recht op een betaalbaar dak boven zijn hoofd. De uitdaging de komende jaren is om slim met de schaarse ruimte  in Leiden om te gaan. Met specifieke aandacht voor eengezinswoningen en passende huisvesting voor senioren.”

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.