Op 10 november 2021 heeft het CDA Leiden de kandidatenlijst vastgesteld. Lijsttrekker Julius Terpstra: "Trots om samen met dit team aan de slag te gaan voor een nog mooier Leiden.

De hoogste nieuwe binnenkomer is Sophie Brinkel (2). Sophie werkt bij het Rode Kruis, was eerder al duo-raadslid, campagneleider in 2018 en momenteel vice-voorzitter van het Leidse CDA. Andere bekende gezichten zijn duo-raadsleden Sebastiaan van der Veer (3), die in korte tijd zijn sporen heeft verdiend in de Leidse raad en is bestuursadviseur bij de Gemeente Amsterdam, en Tobias Sandoval Garcia (4) die in het dagelijks leven als Rijkstrainee op het Ministerie van Financiën werkt en zich de afgelopen twee jaar hard heeft gemaakt voor het Leids verenigingsleven.

Annelies van Vark, adviseur bij de Koninklijke Nederlandse Marechaussee en PhD-kandidaat bij de Universiteit Leiden, staat op 5. Stefan Ruiter studeert Politicologie, roeit bij Njord en is secretaris van het landelijk CDJA bestuur: hij is student-kandidaat vanaf plek 6. Op 7 staat Ruben Oldenhof, jonge vader, actief als Schuldhulpmaatje en in het dagelijks leven adviseur op het gebied van overheidsorganisaties. Op 8 vinden we Matthijs Bouthoorn: fanatiek sporter en werkzaam bij de Autoriteit Consument en Markt. Huidig raadsleden Josine Heijnen en Joost Beijie complementeren de top-10

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.